Då var det dags för brunch igen!
Idag är det lördag och vad passar då inte bättre än en lördagsbrunch! Dagens gäster var Emelie och Raoul. Denna lördag bjöd jag på fruktfat (ananas, honungsmelon och jordgubbar), amerikanska pannkakor (blåbär och banan som vanligt) och sist men inte minst: scones med saffran och torkade aprikoser. Sconesen var en riktig hit vill jag lova! Efter brunchen tittade vi på "Coco avant Chanel", vilket passade utmärkt för en lillasyster som fixat brunch och för de två snart nyexade civilingenjörerna som varit på Atmosfär under fredagkvällen!
Eftersom detta har blivit lite av en matblogg (vilket inte riktigt var meningen...) så tänkte jag dela med mig av receptet:
Saffransscones med torkade aprikoser
15 torkade aprikoser
0,5 g saffran
7 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
4 tsk bakpulver
100 g smör (jag brukar ta ca 1 dl flytande smör)
2 1/2 dl mjölk
Skär aprikoserna i mindre delar och bland dessa med resterande torra ingredienser. Tillsätt smöret och 1 dl av mjöken och rör om. Häll i resten av mjölken och arbeta ihop till en deg. Grädda i ugnen på 200 grader (vet inte riktigt hur länge, men föreslår tills de ser klara ut). Sconesen passade bra till smör och ost (snälla, förstör dem inte med marmelad).
