Det gäller att vara beredd på allt!

I min "guidebok för utbytesstudenter" finns det mesta som är värt att veta om Grenoble och skolan.
Under rubriken "Användbara telefonnummer" kan jag bland annat hitta telefonnummer till engelsktalande allmänläkare, röntgenläkare, ögonläkare, tandläkare, gynekologer, psykologer, sjukgymnaster och det finns till och med en hjälplinje för personer som tar droger.
Jag vänder blad och hoppas på att jag inte kommer att behöva använda mig av något av dessa telefonnummer...

Välkommen till First Camp Kolmården, du pratar med Louise

... säger jag under somrarna ganska så många gånger per dag.

Nu när tentor och flytt är klart spenderat jag en stor del av min tid på jobbet. Än så länge har vi ej kommit till den riktiga högsäsongen, utan det är lagom mycket folk. Det är inte för lite att göra, men det är ändå så pass lugnt att jag känner att jag hinner med alla gäster. Helt perfekt :)

Jag måste säga att mitt jobb är väldigt givande. Till största del har jag att göra med positiva gäster och arbetskamraterna kunde inte vara bättre! Sommaren kommer alltså att flyga fram, vilket innebär att Frankrike står och väntar på mig runt hörnet för att omringa mig.

Nu är det inte så långt kvar tills vi når peak-säsongen. Detta kommer att innebära ännu mer incheck, utcheck och hur kommer man till djurparken-frågor.

Vad som också hänt de närmsta dagarna är att min kära storasyster blivit 100 % civilingenjör. Bilder från Emelies och Malins framläggning kommer senare!

Café solsidan

Idag testade vi det ett nytt ställe vid strömmen, Café Solsidan. Jag och Emily satte oss i solen och åt cesarsallad. Senare var vi sex stycken dör i och med Saras, Milads, Majas och Sofies ankomst.

Flytten

Söndagen den 3 juni hämtar mor och far mitt piano samt lite andra saker och därmed var flytten igång! Nu, tänkte jag, är det bara att rensa ut allting. Jo tack du Louise. Jag hade nog inte reflekterat över hur mycket jag hade lyckats trycka in på mina 25 kvadrat förren just den här dagen när allt skulle därifrån.

Observation 1: Jag har sjukt mycket saker. (Överallt!)

Efter röjning i garderoberna under måndagen och tisdagen gick ännu en fullproppad bil från Ryd till Krokek. Under torsdagen fick jag förstärkning av mor och jag kan inte säga annat än att det var välbehövligt. Det var även här som jag började fundera över hur mycket jag ska lämna kvar av mina saker. Det går en fin gräns mellan att hjälpa Simon då jag ger honom saker han behöver och att stjälpa honom då han kan få för mycket saker.

Observation 2: Simon fick kanske för mycket saker...

Under torsdagen fick jag även reda på att Simons plan var att flytta in i lägenheten under lördagen mellan 12 och 16. jag valde faktiskt att se detta som ett litet problem, då min plan var att flytta ut från lägenheten under lördag eftermiddag. Jag fick helt enkelt tänka om lite och vi bestämde att jag och mamma skulle köra på så fort det går och inte chilla på fredagen som egentligen var planen.

Observation 3: Det gäller att vara flexibel då man har att göra med personer som under två dagar ändrar inflyttningsdatum från 9e till 17e juni.

Under fredagen städade vi och proppade bilen full med resterande lösa föremål. Jag passade även på att ta isär min megabokhylla. Denna dag var bokhyllan ovanligt svår att flytta på och när vi lagt den ned fick jag svaret. Det visade sig att det var en stor pöl under bokhyllan och bokhyllan hade nog sugit åt dig av vad jag trodde var vatten.

Observation 4: "Men mamma, det är inte vatten under bokhyllan. Det luktar ju öl!"

Ja det verkade inte bättre än att jag under bokhyllan haft ett hemligt ölförråd. Hur ölen kommit dit? Jo, det har jag också funderat över... Jag började att rengöra bokhyllebotten och jag tror att när jag var klar att det endast luktade rengöringsmedel om bokyllan.

Städning var det ja. Under mina två år i Linköping har det i samband med dammsugningen ibland hänt att propparna har gått. Detta är egentligen inget som jag reflekterat över, utan jag har snällt gått till proppskåpet och skjutit upp automatsäkringen och sedan fortsatt dammsuga. Elen gick även under fredagsstädningen och jag gick som vanligt till skåpet i hallen, men denna gång kunde jag inte ta upp automatsäkringen. "Det var konstig", tänker jag och börjar med proceduren stänga av, sätta på, testa, det-var-konstigt, stänga av, sätta på, testa, det-var-konstigt och så vidare... Tio i fem ringer jag och gör en felanmälan. Hon på andra änden tråden frågar om jag verkligen inte har någon el alls i lägenheten och på detta svara jag nej (eftersom jag precis sagt att min lägenhet var strömlös tyckte jag att denna fråga var lite halvt obefogad...). Jag passade även på att felanmäla mitt brandlarm, som under en längre tid pipit med (o)jämna mellanrum.

Observation 5: Om man ändå ska klaga på något, se till att ta allt på en gång.

Hon på andra änden tråden lovade att skicka en jourgubbe till Ryd. Efter lite städning i mörkret dyker en nyduschad jourhavande vakt in i lägenheten.

Observation 6: Antingen så hade han precis gått på sitt pass, eller så skulle han vidare till någon studentmottagning.

Jourkillen går fram till proppskåpet och påbörjar samma procedur som jag gjort 1 1/2 timme tidigare. Efter några omgångar stänga av, sätta på, testa säger han att det var konstigt. Ja, tänker jag, som om jag inte redan tänkt det.

Observation 7: Jag skulle också kunna jobba i som jourgubbe.

Detta var inget som han kunde fixa, säger han, och frågar om någon ska bo här under helgen. På den frågan svarade jag nej och fick då tillbaka som svar att det kommer någon på måndag och fixar felet. Jag tyckte inte att detta var något problem och tyckte att det verkade smidigast, eftersom det nog inte är så lätt att få tag på en elektriker vid sjutiden en fredagskväll. Jag ringer till Simon och berättar vad som hänt och får då reda på att han hade tänkt att flytta in i lägenheten dagen därpå. Ni kan ju tänka er att han inte var helsåld på idén med att vara strömlös hela helgen då han både hade frysvaror och (det viktigaste av allt) det var fotbolls-EM. När jag även berättade om brandlarmet utbrast han: "Din lägenhet verkar ju skitfarlig att bo i!".

Som den duktiga hyresvärd jag är ringde jag under lördagsmorgonen till akutfelanmälan och berättade mitt problem. Denna dag frågade kvinnan på andra änden av tråden att jag testat att ta upp säkringarna. När jag sa att det redan varit en jourgubbe där sa hon att hon skulle skicka dit någon som fick titta på det. Den här jourgubben började likadant med proceduren stänga av, sätta på, testa, det-var-konstigt. Sedan så öppnade han eluttaget och tittade på några sladdar, hummade lite, gick till proppskåpet och vips så hade jag el i köket!

Observation 8. Okej, jag kan nog inte vara jourgubbe trots allt.


Han kunde dock inte fixa el till badrum och hall men jag var ändå ganska så nöjd med vad han presterat under de fem minuternas hummande.


-Pappa, tänk om det blir regn, säger jag när vi lastar på soffan på kärran.
-Nej idag ska det inte regna för om det skulle det hade jag inte hyrt ett öppet släp, får jag till svar.

Observation 9: Någonstans på E4 mellan Linköping och Krokek öppnar sig himlen och regnet öser ner.

Observation 10: Det var tur att sängen var välpackad i en presenning...


Tänk vad smidigt en flytt kan gå från en lägenhet på 25 kvadrat!


image descriptionimage descriptionimage description


Kvällslektyr

Jag börjar med "Le petit Nicolas". Sedan får det bli något klurigare...

Visdomständer är faktiskt ganska så osmart...

Louise visdomständer växer och just nu är det den på högra sidan som bråkar extra mycket.

- Mamma, ser jag svullen ut i min kind? frågar Louise.
- Ja, lite faktiskt. Svarar mamma och pekar på Louise vänstra kind.
- Eh, det är den andra sidan jag har ont på, trycker Louise lite stött fram.
- Jaha, svarar mamma, men i så fall så syns det inte.


- Pappa, tycker du att jag ser svullen ut i ansiktet? frågar Louise.
- Men du har ju alltid varit rund om kinderna. svarar pappa.


Jojo, i det här huset är det lätt att få lite sympati...


Att följa första halvlek via radion var faktiskt ganska så intressant

"De svenska spelarna ser lite ut som Karlsson på taket i sina dräkter"



"Han står stilla och då går det ju faktiskt inte att spela fotboll"



"Den är som en present, som ett paket med blågult snöre"



"Han bara joggar omkring i sin pagefrisyr och ser bra ut, men har gör inte så mycket"



"Zlatan ser ut som en som spelat på hästar för mycket och förlorat alla gånger"



"Det är som en kalkonfarm det svenska försvaret!"



Baking a cake!

Nu är vi på väg till Västergötland. (sovmorgon har ju inte precis varit en favorit hos familjen Sandén...).

Efter att ha rensat i garderober och packat upp flyttkartonger fick jag igår kväll lust att baka. Med sockerkaka som grund gick jag på känsla och fick till slut ihop en kaka med citron och vanilj samt "grottor" med chokladbollssmet.

Ville bara säga...

Tack för igår flickor!

Det blev middag i Girlcave med Ellie, Maja, Frida, Sara E, Sara P och Sara S.

Veckoupdate!

Det är nu en vecka sedan jag gjorde ett blogginlägg och detta beror nog på att jag haft lite saker att pyssla med.

Så här kommer en minisammanfattning av min vecka:

Lördag: Innan tentan märker jag att min extracykel (den cykel som jag brukar cykla på har ju som tidigare nämnts punka) var stulen. Där står jag, 35 minuter innan tentan, och stirrar på den plats som jag kvällen innan ställt cykeln. Efter att ha tittat mig runt lite inser jag att jag faktiskt har en tenta att skriva och börjar gå mot campus. Jag kommer nog aldrig mer få se mormors gamla röda cykel igen. Lite sorgligt är det allt...

Efter tentan var det dags för det vi under hela tenta-p väntat på: firande av sommarlovet med Sommar-X! Riktigt rolig kväll!

SOOOOMMAAAAARLOOOOOOV!!

Söndag: Chill med Elin med grillad kyckling, mimosasallad och godis (som det har varit många gånger förut).

Måndag: städ/packnings/rensningsdags i Ryd. Spöregn och dyngsura fötter efter promenad till bussen. Fika på café Gyllen med några av tjejerna. Vi tar lite hej då till varandra.
Vi fick reda på att några av killarna i klassen skulle gå ut på kvällen och tänkte att vi kunde ju gå dit på förfesten och säga hej då. Efter förfesten tänker vi att vi i alla fall kan kolla läget på NH. Detta resulterade i att jag, Elin och Anna åt mat från Hackepi klockan två på natten. En jätterolig kväll och det var länge sedan som jag skrattade så mycket som när vi allesammans satt på uteserveringen!

Tisdag: Tillbaka till städ/packnings/rensningsdags. Jag har nog inte insett hur mycket grejer jag haft i min lägenhet förut. Varför ska man samla på sig så mycket onödiga saker för?! Under kvällen kom Anna, Elin, Bea och Madde till mig där vi använde chokladfonduesetet.

Onsdag: Nationaldagen innehöll hemfärd till Krokek med lite flyttkattonger. Under kvällen var jag hemma hos Carolina och Thim. Bland annat spelades det "True or false" (Erica, lägg detta spel på minnet. Det kandiderar till att bli ett onsdagsspel).

Torsdag: Tillbaka till Ryd för städ/packnings/rensningsdags med mor.

Fredag: Ännu en sväng till Ryd för städ/packnings/rensningsdags.

Lördag: Sista flyttlasset går från Ryd. "Mormor Sandéns Partycrib" är nu officiellt Simon Nybergs för ett år!

Veckans vinst: Sommarlov!!!
Veckans förlust: Cykeln...
Veckans överraskning: vissa av de kurser som jag valt till hösten har lektioner och föreläsningar 10 mil utanför Grenoble.

Med risk för att du som läsare fått för mycket intryck visar jag en lugnande bild på ett träd.

Lejonet måste ju också få lön!

I natt så drömde jag att ett lejon strosade omkring mormor och morfars hus. Jag kände mig lite obekväm och bestämde mig därför för att stänga dörrarna in till deras hus. Jag tog upp min iPhone då jag tyckte att detta var något som var värt att blogga om. Med min iPhone i ena handen ska jag låsa den sista dörren, men då lyckas lejonet smita in genom den lilla dörren bredvid den stora dörren (sen när fanns det två dörrar i hallen?!). Lejonet går in i köket och börjar prata med oss. Sedan fikar vi på verandan och lejonet får tillfälle att förklara sin situation. Det var som så att lejonet inte fått lön på sitt arbete, eftersom en av föreställningarna blivit inställda. Lejonet tyckte ändå att hon skulle få lön eftersom hon inte kunde hjälpa att hon inte fått jobba. Efter ett tag kom lejonets arbetsgivare och hävdade att det inte alls skett ett fel och hans advokat läste upp att de enda djur som kunde tilldelas lön vid utebliven föreställning var flodhästar och den äldsta hanen i gepardflocken.

Hm... Jag måste ha sommarlov snart...

mesaventures

Borttappad svensk i Frankrike med rätt att läsa reglerteknik på ett språk hon inte riktigt behärskar.

RSS 2.0