...och nu vet jag hur jag är

Optimistiska Louise vaknar och tänker att hon har jättemycket tid på sig innan hon ska åka till Krokek. Skritt-Louise ser till att fixa och trixa med saker som varken gör till eller ifrån. Noggranna Louise vill att det ska vara städat innan hon åker ifrån Ryd. Effektiva Louise sätter fart. Nu sitter pessimistiska Louise på en busshållplats, vilken hon kom till 14 minuter innan bussen skulle gå.

Alla mina sidor gör mig flerdimensionell

Man kan ju tro att Louise Elin Viola är tredimensionell och detta stämmer ju till viss del. Rent fysiskt så kan man bara se mig i tre dimensioner, men när man börjar dela upp mina olika personligheter så finns det oändligt många dimensioner och jag är ganska så säker på att man även kan hitta en hel del underrum...


Vi kan ju börja med pessimisten Louise. Ni vet den där tjejen som aldrig tror att saker ska ordna sig. Hon tror inte att man kommer att hinna till en viss plats på utsatt tid (tidspessimisten) och hon tror inte heller att saker kommer att lösa sig. Ibland har hon haft rätt, men mycket av hennes oro är helt obefogad. Hon borde träffa optimisten Louise. Hon oroar sig inte för många saker hon. Den här tjejen väljer att inte oroa sig i onödan. Hon förstår inte idén om att ha ont i magen för något som man inte kan göra något åt. Pessimisten Louise och Optimisten Louise har rykt ihop många gånger under årens lopp. Jag måste ändå säga att ju äldre jag har blivit så har Optimisten Louise kommit att vinna många gånger fler än Pessimisten Louise. Jag vet att detta för vissa i min umgängeskrets verkar osannolikt, då jag kanske är den som brukar ta på mig oroarmössan först.


Ännu en person som ni ska bekanta er med idag är Effektiva Louise. Den här tjejen är inte att leka med. Många bollar i luften och struktur är nog de uttryck som passar bäst in i hennes liv. Hon tycker att det är väldigt skönt att få saker gjorda och därmed kunna pricka av dessa aktiviteter på alla hennes "Att göra"-listor. Ofta så har Effektiva Louise förmåga att dyka up när hon låtit Tidsoptimisten Louise handla alltför länge.


Trots att Effektiva Louise får många saker gjorda, så vill hon ändå prestera och göra sitt bästa. Hon han alltså ett nära samarbete med Noggranna Louise. Noggranna Louise är nog den tjejen som kommer bäst överens med alla andra typer av Louise. Jag måste ju erkänna att Slarviga Louise vunnit många kamper mot Noggranna Louise. Det verkar sjukt jobbigt att låte Nogranna Louise härja hela dagarna.DSå hade jag fått så många färre saker gjorda. Dock så håller Noggranna Louise mig till största del i handen. Jag kan ju hålla med om att det inte låter så spännande att kallas noggrann, men det behöver nog inte alla egenskaper vara. Detta lämnar ju utrymme till mer spännande egenskaper, men dessa ska jag inte skriva om här. Jag riskerar ju redan att skriva ett långt inlägg så jag lämnar detta till läsaren att fundera ut vilka dessa egenskaper kan vara. Jag väljer alltså att för en stund skuffa undan Omständiga Louise. Hon är inte så himla rolig att dras med. 


Den sista personen som jag måste berätta om är Skritt-Louise. Hon är expert på att göra allt och ingenting. Att fokusera på en sak för att sedan göra klart den är inte hennes melodi. Istället för att göra allt av en sak väljer hon att göra lite av allt. Ni kan ju tänka er hur frustrerande detta måste vara för Noggranna Louise och Effektiva Louise. Men hur mycket de än försöker att skrämma bort Skritt-Louise, så lyckas de inte alltid.


Som sagt vad, alla har många sidor. Vissa är man mer stolt över och vissa vill man nog inte kännas vid. Dock så tror jag att man måste lära sig att leva med alla sina sidor, då det är svårt att ändra sig själv helt och hållet. Man kan säkert välja att plocka ut vissa egenskaper och putsa lite på dem för att senare stoppa tillbaka dem. Idag har jag valt att plocka ut mina egenskaper, men ni kan tänka er som att de är i ett tittskåp. Jag ändrar dem inte idag, utan väljer att bara inspektera dem. Förhoppningsvis har jag lärt mig något nytt om mig själv.

Förslag till aktivitet

Känner du att du har lite för mycket fritid?
Längtar du också efter någonting som du kan fylla ut din lediga stund med?
Känner du att du gillar att besluta om saker du känner att du inte har all information om?
Gillar du pappersarbete och att fråga efter dokument från lite olika ställen?
Då har jag hittat helt rätt sysselsättning för dig! Prova med att söka till utlandsstudier!

Fast egentligen är det kanske inte så farligt. Nu känns det som att det mesta löser sig och att jag bit för bit lägger de pusselbitar som behövs för en komplett ansökan. Ett av tipsen jag har fått är att "det gäller att vara ute i god tid" och detta stämmer verkligen. Det ska bli väldigt skönt när jag postar ansökan. Sedan när jag postat den är det bara att vänta och att hålla tummarna!

Peppar, peppar!!




Ett av livets fina...

... underverk (kanske en liten överdrift, men men) som människan bidragit med är choklad. Ikväll har storasyster varit på besök på Mormor Sandéns partycrib. Det blev en paj med köttfärs, kryddig korv, ruccola, fetaost, lök och annat gott. Efterrätten var ändå höjdpunkten på kvällen då vi doppade massa olika frukter i choklad. Mums!

Me like våffeltider!

 

 

Ny vecka, nya möjligheter!

Man tror inte att en timmes kortare dygn ska göra någon skillnad. Men jag måste säga att det känns att klockan inte riktigt är "dags att gå upp"-tid. Enligt min kropp är klockan "det är för tidigt att gå upp men tydligen så måste man".
Livet är lite extra hårt ibland...

Igår var det våffeldagen och den firades på tivoli Secher-Ahlström. 48 våfflor, nutella, bananer, 15 dl grädde och tre burkar sylt räckte gott och väl :) Riktigt gott och framför allt trevligt sällskap!
Livet är ju bra härligt ibland!

 

Idag...

... har det varit en bra dag! Det började med häng hos syster, vilket följdes av grillning i trädgårdsföreningen, fika på coffeehouse och veraspexet på Sagateatern.

Med detta sagt bjuder jag på en bild på en av Annas supergoda strawberry daiquiries som bjöds till gårdagens middag och en bild från förfesten innehållande glada i-are.

 

Vårkänslor!!

Idag är det 14 grader och strålande sol i Linköping. Nu börjar jag tro att det faktiskt kommer att bli sommar igen. Under veckan som gått har det blivit mer och mer vårlikt och jag tänker därför lista några av de saker som gör våren intressant.

-det kommer in en massa vårskor i butiken. Me like!
-Bosses glassbar öppnar.
-man tar fram en tunnare jacka och det är alltid lika spännande att se vad man lämnade i fickorna förra året. Årets fynd: en tjugolapp och en vinkork sedan nollephesten.
-grillning i trädgårdsföreningen. Idag är det premiär!

Funderarhatten åker på igen

Hänger detta hjärta ihop med föregående hjärta?



(jag måste erkänna att jag kände mig en aning, hm, speciell när jag fotade soptunnan...)

Louise tar på sig funderarhatten

 

 

När jag går förbi rydshallen så går jag förbi denna text och varje gång så börjar jag att reflektera över innebörden av och bakgrunden för texten. Jag tar på mig min funderarhatt och oftast så hinner jag att gå bra bit  innan jag filosoferat klart.

Det fördsta som dyker upp i mitt huvud handlar om huruvida om personen som skrivit texten skrivit "dad", där det borde stå "bad". Om så är fallet, så blir jag förbryllad över varför det är ett hjärta bredvid texten och tänker att dessa kanske inte hänger ihop utan kommer från två olika personer som ville göra avtryck på väggen.

Om det är så att författaren menat att skriva"dad" blir jag kanske ännu mer fundersam över innebörden. Är det så att det är en glad prick som vill påvisa att faderskapet kan vara riktigt nice. I så fall så undrar jag vilken ålder sonen eller dottern har. Jag har ju faktiskt svårt att tro att det är en liten bebis på några månader, för det känns inte som att en person som genomlider sömnlösa nätter och andra sysslor (ja, jag vet att jag egentligen inte kan uttala mig i denna fråga då jag inte har någon erfarenhet...) som småbarn för med sig kan vara så här positiv. Barnet är kanske lite äldre, sisådär 9 år. Då kan det handla om en sportpappa som är lycklig över att dess son eller dotter lyckats göra mål i en viktigt match i rydshallen och uttrycks sin glädje genom att köpa färg och göra ett avtryck efter sig.

Ett tredje alternativ som jag funderat över är utifall det ligger en del ironi bakom texten och i så fall är jag kanske inne på rätt spår angående att det är en förälder som har barn som utövar någon sport i rydshallen. Denna pappa har kanske tröttnat på att sitta ute i bilen och vänta på att träningen ska sluta så att kan efter en lång arbetsdag får åka hem. Hans sätt att visa sin bitterhet och sitt missnöje var genom att gå igång med färg och skriva ett ironiskt meddelande på väggen.

Ja det kan vara en text som dykt upp på väggen av många anledningar. Jag och min funderarhatt kommer nog att komma på fler idéer...

 

 

Om man tänker på hur man ska gå så går det inte bra att gå

Dagen i korta drag:

08.15: Transformteorilektion. Vi börjar bli grymma på (eller kan iallafall hantera) komplexa Fourierserier.

10.15: Ekonomiföreläsning. Det mest spännande som skedde där var att föreläsarns dator bestämde sig för att uppdatera sig själv (10:30)

11.40: Fika på csam. Behöver ingen längre förklaring.

12.20: Campusbussen mot Norrköping med Elin. Jag kan inte säga annat än att färden gick finfint.

13.10: Sallad på paus. Bästa fetaosten i stan (och detta betyg ges av två kunniga ostexperter)

14.00: Optikern. Min syn hade inte förändrats någonting, vilket aldrig hänt förut. Ålderstecken...

14.32: Snabbhälsa på Emily som också var på stan.

15.07: Fika på kuriosa med Elin och Liza.

16.20: Missade campusbussen.

16.34: Tog pendeln

17.10 Tog bussen till Ryd.

17.28: Handlade inför svart onsdag.

18.15: Svart onsdag hos Elin: Paj med bacon, champinjoner, purjolök och fetaost. Till detta serverades sallad, tomat och gurka tillsammans med fetaost (det kan aldrig bli för mycket ost) och granatäpple.

22.55: Sova. God natt!

... och det var vi som först såg tentaresultatet

Igår var det två veckor sedan vi skrev tentan i matstat, vilket innebär att resultatet dimper ner i studieresultatslistan på studentportalen när som helst. Dock så kommer resultatet bara in där om man klarat tentan. En kuggning innebär alltså ingen förändring alls. Nu när jag har förklarat vad som gäller kan jag gå vidare i min historia:

Denna tisdag har jag med cirka en timmas mellanrum loggat in på studentportalen för att se om tentaresultatet kommit in. Varje gång jag ser att ingen förändring skett blir jag lite frustrerad men intalar mig själv att det inte har kommit in för någon. Klockan fyra sitter vi och fikar på csam (det var ju ändå tisdag). Återigen loggar jag in på studentportalen och ser att något har förändrats i listan för studieresultat. Det jag ser är att labresultatet kommit in, men tentaresultatet lyser med sin frånvaro. Jag berättar högtidligt för flickorna att labresultatet kommit in och vi konstaterar att de borde lägga in tentaresultatet när som helst. När jag trycker på knappen för att logga ut har Erica fått upp sin studieresultatlista och jag märker att hon tittar på sin mobil, tittar på mig och sedan på mobilen igen. Hennes tentaresultat har kommit in. Jaha, tänker jag. Då har jag kuggat. Då blir det att skriva en omtenta i maj...
(byter stycke för spänningens skull)

Elin säger att hon inte tror på det och jag vill ju gärna tro henne. Så jag loggar in på studentportalen igen bara för att dubbelkolla. Och se där! Nu hade tentaresultatet kommit in. (för de lite trögtänkta och för de som inte noggrant läste början av detta blogginlägg kan jag förklara att detta innebar att jag inte alls kuggat...)

Så de sekunderna mellan min och Ericas inloggning hade tentaresultatet kommit in. Detta händer inte varje dag. Vilket drama!

Det fina är att jag nu kan pusta ut angående matstaten. Ett av tre resultat inne. Undra hur många gånger jag ska logga in på studentportalen för att få reda på de andra två resultaten...


(ursäkta om du som läsare blev illa till mods på grund av att detta inlägg innehöll för mycket utav orden "resultat" samt "studentportalen", men författaren ansåg detta nödvändigt för att låta historien fortskrida)

Oh yes. I'm an oldie!

Sedan jag flyttat till Linköping har jag blivit kallad för pensionär, mormor, farmor och andra ord som kan förknippas med personer som levt betydligt längre än 20 år. Jag väljer istället att kalla mitt beteende för att vara mogen (läs övermogen) för min ålder. Sedan försöker jag överkompensera mina mogna handlingar med att vara väldigt omogen (om jag hade varit en banan hade jag varit väldigt grön...) emellanåt. På detta sätt så får jag ett medelvärde som passar mina 20 år helt perfekt (även om det är en väldans standardavvikelse på mitt beteende, vilket enhet man än väljer att mäta mogenhet i).

Mina övermogna handlingar finns där, men jag vill förtydliga att det inte värre än att jag vet om det.
Så nu mina vänner, här kommer en samlad lista på anledningar till att fortsätta kalla mig gammal:

  • Nu när snön har smält så använder jag uttrycket "Det som göms i snö kommer upp i tö"
  • Jag blir väldigt upprörd när jag ser allt skräp som gömts i snön under vintern och som man nu kan se i alla diken och buskar (dock är detta kanske bara vanligt hyfs...)
  • När jag frågar om något sett ett TV-program får jag alltför ofta svaret "Nej, men jag vet att min mamma tittar på det"
  • När jag väl tittar på betalkanalerna ser jag till att göra någon produktivt under reklampauserna. Detta leder till att jag fastnar vid den nyttiga sysslan för att sedan missa en stor del av TV-programmet.
  • Höftproblem (kräver ingen längre förklaring...)
  • Jag kan inte sova längre än till (om jag har tur) klockan nio. På grund av detta ser jag till att göra något produktivt på lördags- och söndagsmornarna såsom tvättning eller städning.
  • Jag har ganska så många prydnadssaker, vilka självklart ska stå på virkade dukar eller min egengjorda näversömsduk (ja, du får googla näversöm)

 

Jaja, Jag lever ju i alla fall inte i förnekelse...

Mysig, mysigare, André Pops

Denna helg har varit hur bra som helst! Ja ibland så får man använda den frasen. För det är så det har varit idag: hur bra som helst!

Den började med löpning i Rydskogen och sedan häng framför TV:n med världscupavslutningen. Yey till Myhrer och nej till Hellner gällde denna dag. Världscupavslutningen är ju alltid lite sorgligt, eftersom man vet att det dröjer innan man får se André "högst på mysfaktorskalan" Pops i vinterstudion igen.

Sedan så tog jag en promenad ner till stan där det var fika med tjejerna som stod på schemat. För den intresserade kan jag berätta att vi fikade på café Gyllen, som har byggts om och blivit riktigt bra faktiskt :)

Ikväll har jag lagat mat och gått igenom kurserna inför grenoble. Mycket pusslande och chansande blir det, men jag siktar på att bli klar med denna del av ansökan imorgon.

Denna helg har varit så himla skön och smart så känner jag mig som en människa igen då jag börjar återhämta mig efter tenta-p.


God natt från Bullmormor!

Springa 2 mil i veckan

... var mitt (läs långsiktiga) nyårslöfte. Denna vecka har det infriats. Det skedde ju i alla fall innan första kvartalet tagit slut. Snart så tar jag och mina snabba byxor över världen (läs Rydskogen) !

Lika som bär

Lördagen innebar en sväng på stan (hm... Jag vet att det är fjärde gången denna vecka) med Emelie. När vi ganska så mycket fattigare kom hem till Emelie var vi tvugna att prova hennes nya nagellack. Och detta för oss in på veckans tankenöt. Vilken av dessa händer har modell -91 och vilken har tillverkningsåret -88?

 

Filmmys på Mormor Sandéns partycrib

... Blev det denna fredagkväll!!

Dagen spenderades först i skolan 8-17 innehållande kortaste vägen-problem (på csam med fredagsfika!) samt att integrera fram Fourierserier. Efter denna högst lärorika skoldag var det dags för en tur i rydsskogen. Sedan träffade jag Elin på Hemköp där vi inhandlade allt som behövs för en filmkväll: två sorters ost (paladin och getbrie för den som vill ha ostiga tips) vindruvor, dippgrönsaker, dipp, choklad med havssalt och säkert något annat som jag inte kan se några rester av på tallrikarna. Denna mumsiga plockmat sköljdes ned med lite rosévin.

Imorgon väntas shopping med storasyster. Nu ska mormor Louise sova.

Natti natti!!

 

Det kan hända mycket på fyra veckor

Idag var Emily i Linköping så vi passade på att träffas. Det blev fika och en massa prat. Vi kom på att det hänt väldigt mycket i våra liv sedan vi sist sågs. Det var ju ändå fyra veckor sedan!

Så efter mycket prat gick vi på stan (tredje dagen i rad för min del, jag kör på att shoppa bort förra veckans tenta-ångest). Nu har jag tittat på en halv fransk film. Jag blir ju så himla trött av att koncentrera mig så mycket. Om jag har tid ska jag titta på andra halvan imorgon.



 

It's not ridiculous easy, it's just easy

... för att citera min föreläsare i transformteori. Det är så jag hoppas att det är att lära sig att åka skidor. Idag har jag nämligen blivit med skidkläder (som min kära Linn hade sagt). Jag tror nämligen inte att jag kommer kunna undvika skidåkande om jag ska vara i Grenoble ett läsår.

Om det som min föreläsare har sagt bara gäller för Fourierserier så får jag ta till mig av Lotta på bråkmakargatans tips: Först åker man åt ena hållet, sen åt andra hållet. Och så vickar man på stjärten hela tiden.

Nu ska jag gå och hälsa på Carolina och Thim. Så vitt jag vet har jag och carolina lite fnitter att ta igen!

Je ne comprends pas. Eller?!

Idag slutade vi tolv så vi kände att inget kunde passa bättre än en eftermiddag på stan. Så vi ett begav vi oss till fots från valla för att äta sallad på vårt vanliga ställe. Jätteskönt att kunna ta det lugnt med flickorna efter ett jobbigt tenta-p! Efter långlunchen gick jag genom affärerna med Elin men våra plånböcker kom faktiskt lätt undan denna gång. Så vid halv sex kände vi att shoppingrundan skulle avslutas med fikastund på espressohouse. När en inte alltför välvårdad skäggig man kom in och satte sig bredvid oss och började läsa den kvarlämnade tidningen kände vi att det var dags att gå hem. Helt underbart att det klockan sju var så varmt som det var och att det inte var kolsvart på himlen. Våren är på väg mina vänner!!

När jag kom hem till Ryd satte jag mig framför "Amelie från Montmartre" och såg den utan text. Man kan ju säga att det var en fördel att jag redan sett filmen några gånger med tanke på hur mycket jag förstod. Fransmän är ju inte direkt kända för att prata långsamt! Men jag känner att det är väldigt nyttigt så det är bara att se fler filmer. Det kommer ju förhoppningsvis gå lättare och lättare :)

Bisous!

Det är inte lätt när det är svårt



Blivande ingenjörer... Eller?

Här ska jag bo!



Innan jag ens hade insett att jag skulle flytta från min lilla lya här i Ryd så har jag antagligen redan "hittat" en lägenhet i Grenoble. Så om det inte händer något oväntat så kommer jag att ta över en lägenhet efter en annan i-are som bor i Grenoble just nu. Tack för det Sara! Detta är utsikten från balkongen. Det känns inte helt fel att vakna med denna utsikt varje morgon :)




Mitt första uppdrag...

Så nu ska jag alltså börja att plugga franska igen. Jag börjar med att beställa lite filmer från CDON. Kvällen innan en tenta känns det som en lagom aktivitet att förbereda inför kommande stunder där jag kan lära mig franska. Det är i alla fall en start. Så snart så kommer jag sitta och ha filmkvällar och titta på franska filmer textade på franska. Jag kan kanske få med mig någon stackare... Det går nog lättare om jag erbjuder lite ost och vin. Någon?

Ett första blogginlägg

Vad skriver man i sitt första blogginlägg egentligen?
Ska man presentera sig själv, eller ska man bara börja skriva om vad man känner för?
Jag valde att ge mina läsare (hallå, är ni där?!) en inblick i vad den här bloggen ska handla om.
Den ska handla om min tid innan, under och (om jag överlever fransmännen) efter mitt år i Frankrike.
Så den första tiden här i bloggen kommer jag säkert att skriva om de förväntningar jag har på utlandsåret, men även om mina förberedelser inför året. För jag har en massa förväntningar och det kommer att behövas förberedelser, det kan jag lova!

När jag hade tackat ja till platsen tänkte jag:
Tanke 1: Oj, nu ska jag verkligen göra det här!
Tanke 2: Jag ska alltså flytta till Frankrike...
Tanke 3: Där de pratar franska?!
Tanke 4: Hur många år sedan var det jag läste franska?
Tanke 5: Snart TRE ÅR sedan?!
Tanke 6: Dags att börja plugga franska...

Så, uppdrag nummer 1: Börja plugga franska

Fortsättning följer...

Så här började det!

Eller...  det började nog lite innan det här. Jag hade länge sagt att jag skulle stanna i Linköping i årskurs tre och ett utlandsår kändes ett tag väldigt långt bort. Men sen så kom jag på andra (och bättre!) tankar. Efter noga överläggning och många timmar framför datorn letandes efter kurser på olika universitet stod jag där med min ansökan.

Eller...  det började nog lite innan det här. Jag hade länge sagt att jag skulle stanna i Linköping i årskurs tre och ett utlandsår kändes ett tag väldigt långt bort. Men sen så kom jag på andra (och bättre!) tankar. Efter noga överläggning och många timmar framför datorn letandes efter kurser på olika universitet stod jag där med min ansökan. "Här lämnar du in ansökan för utlandsstudier inom Europa" stod det över den svarta brevlådan. Ner åkte pappren och efter några veckor kom beskedet. Jag är nominerad till Institut Polytechnique de Grenoble! Så nu så böjar resan mot Frankrike. Utlandsåret kommer att blir av!

Välkommen till min nya blogg!

mesaventures

Borttappad svensk i Frankrike med rätt att läsa reglerteknik på ett språk hon inte riktigt behärskar.

RSS 2.0